
Vichykokta morötter
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 39

Kcal / portion: 96

GBR (GI) / port: 11
Recept: 382 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (10 min )
- Skala morötterna, men låt en del av blasten vara kvar.
- Koka upp vichyvattnet i en kastrull och tillsätt lite salt. Koka häftigt på medelhög värme i 4-5 minuter.
- Servera morötterna med rört smör antingen som förrätt eller till en köttbit.
Kockens kommentar
Klassist franskt recept. Morötterna lär bli mjällare i vichyvatten. Vichyvatten är ursprungligen ett kolsyrat mineralvatten från källorna vid hälsobrunnen i Vichy, en ort i Sydvästra Frankrike, kanske mest känd för Vichyregeringen under andra världskriget.
Grönt till maten
- Grönsakssallader ¤
- (Salladsförrätter >)
- (Salladssås, dressing >)
- Salsasallader ¤
- Kål- och råkostsallader ¤
- Kokta grönsaker
- Kokta rotfrukter
- Grön mousse, puré, paté
- Stuvat grönt
- Grönt i ugn
- Stekt, wokad grönt
- Grillat grönt
- Friterat grönt
- (Röror till mat & smörgås >)
- (Inlagt- & marinerat >)
- (Geléer & fruktinläggn. >)