Fläskkotlett i paprikasås med örtpotatis
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så lagas kotlett >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Fläskkotlett i paprikasås med örtpotatis

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 146

Kcal / portion: 584

GBR (GI) / port: 6

Recept: 2335 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 8%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 400 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så lagas kotlett > Äts ej

...

Skapat av
Sofia

Tillagning (40 min )

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skölj och rensa paprika. Skär i små tärningar och lägg i en skål.
  3. Potatis: Tvätta, borsta potatis (behåll skalet på) och dela dem på mitten. Lägg på en ugnsplåt. Häll över olivolja, havssalt, peppar och örtkrydda. Sätt i ugn cirka 30 minuter.
  4. Stek: Hetta upp matfett i panna och stek köttet på medelhög värme tills genomstekta och de fått en fin stekyta, cirka 3 minuter på var sida. Salta, peppra och strö över örtkrydda.
  5. Paprikasås: Lägg kotletterna åt sidan. Lägg en klick smör i pannan och vänd ner paprikan. Stek den mjuk. Tillsätt fond, salt och peppar. Sänk värmen och tillsätt grädde. Låt småkoka i ett par minuter.
  6. Lägg kotletterna i paprikasåsen och låt koka i ytterligare i ett par-tre minuter.

Alternativ

Potatismos

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem