Fläskkotlett i paprikasås med örtpotatis
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 146
            Kcal / portion: 584
            GBR (GI) / port: 6
Recept: 2335 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 8%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (40 min )
- Sätt ugnen på 225°C.
 - Skölj och rensa paprika. Skär i små tärningar och lägg i en skål.
 - Potatis: Tvätta, borsta potatis (behåll skalet på) och dela dem på mitten. Lägg på en ugnsplåt. Häll över olivolja, havssalt, peppar och örtkrydda. Sätt i ugn cirka 30 minuter.
 - Stek: Hetta upp matfett i panna och stek köttet på medelhög värme tills genomstekta och de fått en fin stekyta, cirka 3 minuter på var sida. Salta, peppra och strö över örtkrydda.
 - Paprikasås: Lägg kotletterna åt sidan. Lägg en klick smör i pannan och vänd ner paprikan. Stek den mjuk. Tillsätt fond, salt och peppar. Sänk värmen och tillsätt grädde. Låt småkoka i ett par minuter.
 - Lägg kotletterna i paprikasåsen och låt koka i ytterligare i ett par-tre minuter.
 
Alternativ
Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
 - Fläskstek, karréstek
 - Kokt, bräserad fläskfilé
 - Pannstekt, wokad fläskfilé
 - Fläskfile i ugn
 - Fläskkotlett, karrékotlett
 - Kassler
 - Revbensspjäll i ugn eller kokta
 - Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
 - Fläsklägg
 - Stekt fläskkött
 - Grillat skivat fläskkött, korv
 - Grillat fläskkött i bit
 - Rökt fläskkött
 - Kokt korv, korvgryta
 - Pannstekt korv
 - Ugnstekt korv
 - Hemmagjord stoppad korv