
Potatispuck, ugnslagad potatismos
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 120

Kcal / portion: 226

GBR (GI) / port: 7
Recept: 905 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 7%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (25 min )
- Sätt ugnen till 125°C.
- Skala potatisen och skär i mindre bitar.
- Koka potatis i cirka 10 minuter tills den är mjuk. Mosa potatisen och blanda med lite smör, salt och peppar.
- Skala och kärna ur äpple. Skär den i centimetertjocka skivor. Skär auberginen i lika tjocka skivor.
- Stek aubergine och äpple i lite smör på medelvärme i cirka 5 minuter.
- Lägg en aubergineskiva i botten på en muffinsform av aluminium. Spritsa potatismos över. Toppa med en äppleskiva.
- Sätt in i ugnen i cirka 15 minuter. Ta ut och vänd upp och ned på fat. Serveras varm.
Kockens kommentar
Passar till finare kötträtter.