Potatispuck, ugnslagad potatismos
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så ugnslagas potatis >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Potatispuck, ugnslagad potatismos

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 120

Kcal / portion: 226

GBR (GI) / port: 7

Recept: 905 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 7%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 188 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så ugnslagas potatis > Äts ej

...

Skapat av
L Hansson

Tillagning (25 min )

  1. Sätt ugnen till 125°C. 
  2. Skala potatisen och skär i mindre bitar. 
  3. Koka potatis i cirka 10 minuter tills den är mjuk. Mosa potatisen och blanda med lite smör, salt och peppar.
  4. Skala och kärna ur äpple. Skär den i centimetertjocka skivor. Skär auberginen i lika tjocka skivor.
  5. Stek aubergine och äpple i lite smör på medelvärme i cirka 5 minuter.
  6. Lägg en aubergineskiva i botten på en muffinsform av aluminium. Spritsa potatismos över. Toppa med en äppleskiva.
  7. Sätt in i ugnen i cirka 15 minuter. Ta ut och vänd upp och ned på fat. Serveras varm.

Kockens kommentar

Passar till finare kötträtter.

Passar till

Confitbakad kyckling

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem