Äppelkaka
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Bitar (12 st/kaka): 12

Kockskolan:

 

Om sockerkakor >

 

 

Så bakas sockerkaka >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Äppelkaka

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 252

Kcal / portion: 308

GBR (GI) / port: 7

Recept: 3695 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 8%

Kolhydrater: 41%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 122 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om sockerkakor > Äts ej

Så bakas sockerkaka > Äts ej

...

Skapat av
Sofia

Tillagning (50 min )

  1. Sätt ugnen på 200°C. Smöra och bröa en (rektangulär) form.
  2. Skala äpplen och skär dem i klyftor. Lägg i vatten så att de inte blir bruna.
  3. Smet: Vispa ägg och socker pösigt. Smält smör i en kastrull. Tillsätt mjölk. Tag av kastrullen från plattan. Låt svalna något.
  4.  Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner smör och sockret. Rör till sist ner mjölken.
  5. Häll smeten i formen. Tryck ner äppelklyftorna. Strö över socker och kanel.
  6. Grädda i cirka 30 minuter. Skär kakan i rutor direkt i formen. Servera kakorna helst ljumna.

Kockens kommentar

Det finns tre slags socker­kaksdeg - klassisk (fr. Génoise), vanlig och "tvättsvampsdeg" (eng. sponge dough). Se recept via länkar nedan. Läs mer > Om sockerkaka.

Alternativ

Upp och nervänd äppelkaka

Vanlig sockerkaka

Genoise, klassisk sockerkaka

Sponge cake

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem