Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 252
            Kcal / portion: 308
            GBR (GI) / port: 7
Recept: 3695 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 8%
Kolhydrater: 41%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (50 min )
- Sätt ugnen på 200°C. Smöra och bröa en (rektangulär) form.
 - Skala äpplen och skär dem i klyftor. Lägg i vatten så att de inte blir bruna.
 - Smet: Vispa ägg och socker pösigt. Smält smör i en kastrull. Tillsätt mjölk. Tag av kastrullen från plattan. Låt svalna något. 
 -  Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner smör och sockret. Rör till sist ner mjölken. 
 - Häll smeten i formen. Tryck ner äppelklyftorna. Strö över socker och kanel.
 - Grädda i cirka 30 minuter. Skär kakan i rutor direkt i formen. Servera kakorna helst ljumna.
 
Kockens kommentar
Det finns tre slags sockerkaksdeg - klassisk (fr. Génoise), vanlig och "tvättsvampsdeg" (eng. sponge dough). Se recept via länkar nedan. Läs mer > Om sockerkaka.Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
 - Saffransbröd
 - Semlor
 - Mjuka sockerkakor
 - Muffins, cupcakes
 - Kladdkaka, brownies
 - Rulltårtor
 - Kavlade småkakor
 - Pepparkakor
 - Skurna småkakor
 - Rullade, runda småkakor
 - Spritsade kakor, kakkringlor
 - Klickkakor, flarn
 - Formkakor
 - Friterade kakor, bakverk
 - Rån, kex, skorpor
 - Smörkräm till bakverk