Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 252

Kcal / portion: 308

GBR (GI) / port: 7
Recept: 3695 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 8%
Kolhydrater: 41%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (50 min )
- Sätt ugnen på 200°C. Smöra och bröa en (rektangulär) form.
- Skala äpplen och skär dem i klyftor. Lägg i vatten så att de inte blir bruna.
- Smet: Vispa ägg och socker pösigt. Smält smör i en kastrull. Tillsätt mjölk. Tag av kastrullen från plattan. Låt svalna något.
- Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner smör och sockret. Rör till sist ner mjölken.
- Häll smeten i formen. Tryck ner äppelklyftorna. Strö över socker och kanel.
- Grädda i cirka 30 minuter. Skär kakan i rutor direkt i formen. Servera kakorna helst ljumna.
Kockens kommentar
Det finns tre slags sockerkaksdeg - klassisk (fr. Génoise), vanlig och "tvättsvampsdeg" (eng. sponge dough). Se recept via länkar nedan. Läs mer > Om sockerkaka.Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
- Saffransbröd
- Semlor
- Mjuka sockerkakor
- Muffins, cupcakes
- Kladdkaka, brownies
- Rulltårtor
- Kavlade småkakor
- Pepparkakor
- Skurna småkakor
- Rullade, runda småkakor
- Spritsade kakor, kakkringlor
- Klickkakor, flarn
- Formkakor
- Friterade kakor, bakverk
- Rån, kex, skorpor
- Smörkräm till bakverk