Pizza polposo, välfylld, köttig pizza
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Så lagas pizza >

 

 

Så knådas, rivs deg >

 

 

Om tomatsåser >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Pizza polposo, välfylld, köttig pizza

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 275

Kcal / portion: 997

GBR (GI) / port: 28

Recept: 3990 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 14%

Kolhydrater: 26%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 362 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så lagas pizza > Äts ej

Så knådas, rivs deg > Äts ej

Om tomatsåser > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (1 tim 30 min )

Denna pizzadeg år tillredd på "svenskt vis". Kan också tillredas på italiensk kalljäst eller varmjäst deg, vilket tar längre tid. Se respektive recept via länkar nedan. Läs mer > Så lagas pizza.

  1. Deg: Lös jäst i vatten (färsk jäst i 37°C, fingervarmt). Blanda mjöl och salt. Tillsätt jästvätska, vatten och matolja. Blanda väl och knåda ("riv") degen elastisk (läs mer > Så knådas, rivs deg). Dela degen i antal pizzor. Forma till runda bollar. Låt jäsa under duk till dubbel storlek i 30-60 minuter.
  2. Tillbehör: Förbered pizzasallad om sådan önskas. Se recept via länk nedan.
  3. Tomatsås: Det finns färdig tomat-/pizzasås att köpa i butik, eller så tillreder man egen tomatsås (se recept via länk nedan).
  4. Förvärm ugn i god tid 250°C+, inklusive ugnsplåt eller pizzaplåt/pizzasten om sådan finns.
  5. Pålägg: Skär korv, skinka och mozzarella i bitar.
  6. Pizza: Tillaga en pizza i taget. Kavla ut degen till tunna rundlar. Lägg över på bakplåtspapper. Bred på pizzasås, men inte ända ut till kanten. Fördela ost, garnera med basilikablad. Strö över oregano. Ringla över lite olivolja.
  7. Grädda i ugn 10-15 minuter.

Kockens kommentar

Polposo = rik på massa, köttig.

Alternativ

Pizzasallad

Hemlagad pizzasås

Svensk pizzadeg

Italiensk kalljäst pizzadeg

Italiensk varmjäst pizzadeg

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem