
Quattro Formaggio - 4 sorters ostar
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 275

Kcal / portion: 853

GBR (GI) / port: 32
Recept: 3412 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 12%
Kolhydrater: 31%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så lagas pizza > Äts ej
Så knådas, rivs deg > Äts ej
Om tomatsåser > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (1 tim 30 min )
Denna pizzadeg är tillredd på "svenskt vis". Kan också tillredas på italiensk kalljäst eller varmjäst deg, vilket tar längre tid. Se respektive recept via länkar nedan. Läs mer > Så lagas pizza.
- Deg: Lös jäst i vatten (färsk jäst i 37°C, fingervarmt). Blanda mjöl och salt. Tillsätt jästvätska, vatten och matolja. Blanda väl och knåda ("riv") degen elastisk (läs mer > Så knådas, rivs deg). Dela degen i antal pizzor. Forma till runda bollar. Låt jäsa under duk till dubbel storlek i 30-60 minuter.
- Tillbehör: Förbered pizzasallad om sådan önskas. Se recept via länk nedan.
- Tomatsås: Det finns färdig tomat-/pizzasås att köpa i butik, eller så tillreder man egen tomatsås (se recept via länk nedan).
- Förvärm ugn i god tid 250°C+, inklusive ugnsplåt eller pizzaplåt/pizzasten om sådan finns.
- Pålägg: Riv hårdost och skiva mjuk ost.
- Pizza: Tillaga en pizza i taget. Kavla ut degen till tunna rundlar. Lägg över på bakplåtspapper. Bred på pizzasås, men inte ända ut till kanten. Fördela ost, garnera med basilikablad. Ringla över lite olivolja.
- Grädda i ugn 10-15 minuter.
Kockens kommentar
En pizza bör helst ha en knaprig, uppsvälld kant. För att få detta kavlas inte degen utan formas för hand. Läs mer > Så lagas pizza.