Quattro Formaggio - 4 sorters ostar
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Så lagas pizza >

 

 

Så knådas, rivs deg >

 

 

Om tomatsåser >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Quattro Formaggio - 4 sorters ostar

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 275

Kcal / portion: 853

GBR (GI) / port: 32

Recept: 3412 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 12%

Kolhydrater: 31%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 310 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så lagas pizza > Äts ej

Så knådas, rivs deg > Äts ej

Om tomatsåser > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (1 tim 30 min )

Denna pizzadeg är tillredd på "svenskt vis". Kan också tillredas på italiensk kalljäst eller varmjäst deg, vilket tar längre tid. Se respektive recept via länkar nedan. Läs mer > Så lagas pizza.

  1. Deg: Lös jäst i vatten (färsk jäst i 37°C, fingervarmt). Blanda mjöl och salt. Tillsätt jästvätska, vatten och matolja. Blanda väl och knåda ("riv") degen elastisk (läs mer > Så knådas, rivs deg). Dela degen i antal pizzor. Forma till runda bollar. Låt jäsa under duk till dubbel storlek i 30-60 minuter.
  2. Tillbehör: Förbered pizzasallad om sådan önskas. Se recept via länk nedan.
  3. Tomatsås: Det finns färdig tomat-/pizzasås att köpa i butik, eller så tillreder man egen tomatsås (se recept via länk nedan).
  4. Förvärm ugn i god tid 250°C+, inklusive ugnsplåt eller pizzaplåt/pizzasten om sådan finns.
  5. Pålägg: Riv hårdost och skiva mjuk ost. 
  6. Pizza: Tillaga en pizza i taget. Kavla ut degen till tunna rundlar. Lägg över på bakplåtspapper. Bred på pizzasås, men inte ända ut till kanten. Fördela ost, garnera med basilikablad. Ringla över lite olivolja.
  7. Grädda i ugn 10-15 minuter.

Kockens kommentar

En pizza bör helst ha en knaprig, uppsvälld kant. För att få detta kavlas inte degen utan formas för hand. Läs mer > Så lagas pizza. 

Alternativ

Pizzasallad

Pizzasås

Svensk pizzadeg

Italiensk kalljäst pizzadeg

Italiensk varmjäst pizzadeg

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem