Lyxig pizza med ankbröst
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Så lagas pizza >

 

 

Så knådas, rivs deg >

 

 

Om tomatsåser >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Lyxig pizza med ankbröst

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 386

Kcal / portion: 1445

GBR (GI) / port: 27

Recept: 5779 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 26%

Kolhydrater: 26%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 375 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så lagas pizza > Äts ej

Så knådas, rivs deg > Äts ej

Om tomatsåser > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (1 tim 30 min )

Denna pizzadeg är tillredd på "svenskt vis". Kan också tillredas på italiensk kalljäst eller varmjäst deg, vilket tar längre tid. Se respektive recept via länkar nedan. Läs mer > Så lagas pizza.

  1. Deg: Lös jäst i vatten (färsk jäst i 37°C, fingervarmt). Blanda mjöl och salt. Tillsätt jästvätska, vatten och matolja. Blanda väl och knåda ("riv") degen elastisk (läs mer > Så knådas, rivs deg). Dela degen i antal pizzor. Forma till runda bollar. Låt jäsa under duk till dubbel storlek i 30-60 minuter.
  2. Tillbehör: Förbered pizzasallad om sådan önskas. Se recept via länk nedan.
  3. Tomatsås: Det finns färdig tomat-/pizzasås att köpa i butik, eller så tillreder man egen tomatsås (se recept via länk nedan).
  4. Förvärm ugn i god tid 250°C+, inklusive ugnsplåt eller pizzaplåt/pizzasten om sådan finns.
  5. Pålägg: Stek ankbröst på medelhög värme i 7-10 minuter på fettsidan, 5 minuter på köttsidan. Salta och peppra. Låt sedan vila i 15 minuter innan ankbrösten skärs i tunna skivor. Riv hårdost och hacka tomater. 
  6. Pizza: Tillaga en pizza i taget. Kavla ut degen till tunna rundlar. Lägg över på bakplåtspapper. Bred på pizzasås, men inte ända ut till kanten. Strö över ost och hackad tomat. Lägg på skivad ankbröst. salta och peppra. Garnera med oreganoblad. Ringla över lite olivolja.
  7. Grädda i ugn 10-15 minuter.

Kockens kommentar

En pizza bör helst ha en knaprig, uppsvälld kant. För att få detta kavlas inte degen utan formas för hand. Läs mer > Så lagas pizza. 

Alternativ

Pizzasås

Pizzasallad

Svensk pizzadeg

Italiensk kalljäst pizzadeg

Italiensk varjäst pizzadeg

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem