Hemlagad grekisk pizza
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Så lagas pizza >

 

 

Så knådas, rivs deg >

 

 

Om tomatsåser >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Hemlagad grekisk pizza

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 292

Kcal / portion: 938

GBR (GI) / port: 31

Recept: 3750 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 18%

Kolhydrater: 29%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 321 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så lagas pizza > Äts ej

Så knådas, rivs deg > Äts ej

Om tomatsåser > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (1 tim 30 min )

Denna pizzadeg är tillredd på "svenskt vis". Kan också tillredas på italiensk kalljäst eller varmjäst deg, vilket tar längre tid. Se respektive recept via länkar nedan. Läs mer > Så lagas pizza.

  1. Deg: Lös jäst i vatten (färsk jäst i 37°C, fingervarmt). Blanda mjöl och salt. Tillsätt jästvätska, vatten och matolja. Blanda väl och knåda ("riv") degen elastisk (läs mer > Så knådas, rivs deg). Dela degen i antal pizzor. Forma till runda bollar. Låt jäsa under duk till dubbel storlek i 30-60 minuter.
  2. Tillbehör: Förbered pizzasallad om sådan önskas. Se recept via länk nedan.
  3. Tomatsås: Det finns färdig tomat-/pizzasås att köpa i butik, eller så tillreder man egen tomatsås (se recept via länk nedan).
  4. Förvärm ugn i god tid 250°C+, inklusive ugnsplåt eller pizzaplåt/pizzasten om sådan finns.
  5. Pålägg: Tärna och lättstek bacon i panna. Skär fetaosten i kuber på 2x2 centimeter.
  6. Pizza: Tillaga en pizza i taget. Kavla ut degen till tunna rundlar. Lägg över på bakplåtspapper. Bred på pizzasås, men inte ända ut till kanten. Lägg på feta och bacon, garnera med spenatblad. Ringla över lite olivolja.
  7. Grädda i ugn 10-15 minuter. Riv lite muskotnöt över pizzan.

Kockens kommentar

Pizzan benämnd grekisk för att den innehåller fetaost.

Näringsberäkning: Bacon och fläsk som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel " Bacon som lättsteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.

 

Alternativ

Pizzasallad

Pizzasås

Svensk pizzadeg

Italiensk kalljäst pizzadeg

Italiensk varmjäst pizzadeg

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem