
Bratwurst på gul paprikabädd
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 164

Kcal / portion: 728

GBR (GI) / port: 2
Recept: 2910 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 14%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min )
- Strimla paprikorna i stavar och finhacka timjan. Lägg i en skål.
- Fräs paprika med timjan i olja i en stekpanna på medelhög värme i cirka 10-15 minuter. Salta och peppra.
- Hetta upp olivolja i en annan panna och stek korvarna på medelhög värme tills de är lätt brända.
- Lägg upp paprikastrimlor på en tallrik med korvarna ovanpå.
Kockens kommentar
På bilden visas "äkta" bratwurst, dvs ljus mager korv, till skillnad från den bratwurst vi är vana vid i Sverige, som är brun och fet. Väljs den svenska varianten så räcker det med en korv per portion.
PASSAR TILL
Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
- Fläskstek, karréstek
- Kokt, bräserad fläskfilé
- Pannstekt, wokad fläskfilé
- Fläskfile i ugn
- Fläskkotlett, karrékotlett
- Kassler
- Revbensspjäll i ugn eller kokta
- Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
- Fläsklägg
- Stekt fläskkött
- Grillat skivat fläskkött, korv
- Grillat fläskkött i bit
- Rökt fläskkött
- Kokt korv, korvgryta
- Pannstekt korv
- Ugnstekt korv
- Hemmagjord stoppad korv