
Stekt hel konservpotatis
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 114

Kcal / portion: 167

GBR (GI) / port: 14
Recept: 670 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 4%
Kolhydrater: 17%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så pannsteks potatis > Äts ej
Om fettupptag > Äts ej
Om råstekning > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (20 min )
Konserverad färdig potatis är som regel förkokt och relativt små, vilket gör dem lämpliga att råsteka.
- Häll potatisen i ett durkslag och låt lagen rinna av. Torka av dem. Större potatis skärs i klyftor.
- Tillval: Burkpotatis är tämligen smaklösa. Att värma upp dem i buljongvatten och att tillsätta timjan vid stekningen gör smaken lite bättre.
- Stek under lock. Potatisen behöver steka ganska länge i smör på medelhög värme för att bli genomvarm, 10 minuter eller mer. Akta så att de inte svartbränns. Testa genom att provsmaka. Salta. Alternativt koka potatisen varm innan de steks avtorkade.
Kockens kommentar
Burkpotatis är en synnerligen överflödig produkt. Smaklös, dyr och miljöfientlig. Dessutom är tidsvinsten marginell. Läs mer, klicka på ingrediensen och på > Om råstekning.
Näringsberäkning: Stekt formad potatis viktminskar cirka 30% på grund av vattenförlust. Fettupptaget är cirka 3% av ostekt kokt potatisvikt. Läs mer > Om potatis.