
Lökdolmar på norskt vis
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 110

Kcal / portion: 621

GBR (GI) / port: 5
Recept: 2486 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 5%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så ugnslagas grönsaker > Äts ej
Om dolmar > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (55 min )
- Koka ris i hälften av mjölken på medellåg värme i cirka 15 minuter tills mjölken kokat in. Vakta att det ej bräns vid. Låt svalna.
- Koka lök på medellåg värme i cirka 10 minuter tills den har mjuknat. Ta ur och låt svalna.
- Sätt ugnen till 200°C.
- Gröp ur lökens innanmäte med en sked. Se till att skalet på löken är helt.
- Blanda ris med färs, ägg, resten av mjölken, urgröpt lök och kryddor. Fyll lökskalen med blandningen.
- Lägg över i ugnsfast smord form. Överskottsfärs läggs bredvid. Sätt in i ugnen i cirka 25 minuter.