Lökdolmar på norskt vis
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kockskolan:

 

Så ugnslagas grönsaker >

 

 

Om dolmar >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Lökdolmar på norskt vis

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 110

Kcal / portion: 621

GBR (GI) / port: 5

Recept: 2486 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 5%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 566 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så ugnslagas grönsaker > Äts ej

Om dolmar > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (55 min )

  1. Koka ris i hälften av mjölken på medellåg värme i cirka 15 minuter tills mjölken kokat in. Vakta att det ej bräns vid. Låt svalna.
  2. Koka lök på medellåg värme i cirka 10 minuter tills den har mjuknat. Ta ur och låt svalna.
  3. Sätt ugnen till 200°C.
  4. Gröp ur lökens innanmäte med en sked. Se till att skalet på löken är helt. 
  5. Blanda ris med färs, ägg, resten av mjölken, urgröpt lök och kryddor. Fyll lökskalen med blandningen.
  6. Lägg över i ugnsfast smord form. Överskottsfärs läggs bredvid. Sätt in i ugnen i cirka 25 minuter.

Passar till

Rotsellerisallad

Vitkålssallad

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem