Rådjurstartelette - rådjursfilé i fin form
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kockskolan:

 

Så lagas rådjursstek >

 

 

Matring >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Rådjurstartelette - rådjursfilé i fin form

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 139

Kcal / portion: 657

GBR (GI) / port: 4

Recept: 2629 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 6%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 473 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så lagas rådjursstek > Äts ej

Matring > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (35 min )

  1. Sätt ugnen på 190°C.
  2. Skala och hacka scharlottenlök och vitlök. Finhacka jalapeno. Förbered sallad.
  3. Kött: Skär köttet i 1/2-centimer tjocka skivor. Salta och peppra lätt. Ställ ut 8-centimeter breda matringar på en smord ugnsplåt. Tryck ut kött i botten och runt kanterna i formen. Fyll mitten med ost och hackad jalapeno.
  4. Sätt in plåten i ugnen 15-20 minuter. Tag ut och låt vila övertäckt i 10-15 minuter utan att ta bort ringformarna.
  5. Sås: Hetta upp rikligt med smör i en kastrull på medelvärme och fräs löken mjuk i några minuter utan att bränna.
  6. Tillsätt vatten+fond, hälften av rödvinet samt timjan. Låt såsen koka ner till halv mängd.
  7. Sila såsen. Tillsätt resten av rödvinet. Smaka av med silad köttsky, vinbärsgelé och peppar. För tjockare sås tillsätt lite matlagnings­mjöl. Rör om och låt såsen sjuda på låg värme i cirka 3 minuter. Håll den varm på svag värme.
  8. Potatis: Skala och fintärna potatisen. Om detta sker i förväg läggs potatisen i kallt vatten för att inte svartna. Låt den i så fall rinna av ordentligt och torka den med hushållspapper innan tillagning.
  9. Hetta upp rikligt smör i panna på högsta värme. Tillsätt mer vid behov. Rör om, skaka pannan flera gånger. Knaperstek potatisen tills bitarna blir fint bruna. Det tar 5-6 minuter för små tärningar. Salta lätt. Större mängd steks i omgångar. Lägg över på hushållspapper och låt fettet rinna av. Värm på i pannan vid behov.
  10. Servera: Flytta över köttet med hjälp av stekspade till (varma) tallrikar. Ta försiktigt bort metallringarna. Servera med sås, potatis och sallad.

Alternativ

Rödvinssås

Råstekt potatis i panna

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem