Enkel rödvinssås till kött
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Färdig sås dl: 2

Om vinsåser >

 

 

Om vattenförändringar >

 

 

Sås till nöt, vilt, inälvor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Enkel rödvinssås till kött

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 127

Kcal / portion: 194

GBR (GI) / port: 1

Recept: 388 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 4%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 153 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om vinsåser > Äts ej

Om vattenförändringar > Äts ej

Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (20 min )

  1. Skala och hacka scharlottenlök och vitlök.
  2. Hetta upp matfettet i en kastrull på medelvärme och fräs löken mjuk i några minuter (ej bränd).
  3. Tillsätt vatten+fond, hälften av rödvinet samt timjan. Låt såsen koka ner till hälften i cirka 5 minuter.
  4. Sila såsen. Tillsätt resten av rödvinet. Smaka av med (silad) köttsky, vinbärsgelé och peppar.
  5. För tjockare sås tillsätt lite matlagnings­mjöl. Rör om och låt såsen sjuda på låg värme i cirka 3 minuter.

Kockens kommentar

Servera såsen till vilt-, nöt- fläsk- eller lammkött. För finare såser se länkarna i ingredienslistan under Kockskolan.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem