
Krämig svensk svampomelett
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 195

Kcal / portion: 500

GBR (GI) / port: 0
Recept: 500 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 17%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min )
- Svamp: Rensa och hacka svamp. Torrstek den på medelhög värme tills inget vatten längre sipprar ut i pannan. Tillsätt smör och stek svampen mjuk. Hackad salladslök kan också stekas med i svampen. Salta och peppra. Håll varmt.
- Omelett: Vispa ihop ägg och grädde med en gaffel. Salta och peppra lätt, eller krydda den färdiga omeletten.
- Stek: Hetta upp matfettet i en stekpanna på medelvärme tills det fräser. Häll i omelettsmeten, sänk värmen något. Rör försiktigt om med gaffel eller sked så att lös smet får kontakt med värmen. Arbeta utifrån kanten och inåt. Sluta med detta när smeten börjat stelna mer sammanhängande. Omeletten är klar när den släppt kanten, ytan är krämig och undersidan är gul eller lätt gyllenbrun.
- Servera: Skaka på pannan för att kontrollera att omeletten inte sitter fast. Lossa den i så fall med stekspade. Lägg fyllningen på halva omeletten vid pannans sida eller främre kant. Häll av omeletten försiktigt på en tallrik. När halva omeletten glidit ner vinklas pannan så att den ofyllda halvan hamnar ovanpå.