Kanin eller hare i ugn
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så lagas hare >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kanin eller hare i ugn

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 154

Kcal / portion: 782

GBR (GI) / port: 10

Recept: 3128 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 5%

Kolhydrater: 17%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 508 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så lagas hare > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (1 tim 10 min )

  1. Sätt ugnen till 175°C.
  2. Stycka kaninen i mindre bitar. Vänd köttet i mjöl blandat med lite salt.
  3. Bryn köttbitarna på medelhög värme i stekpanna 5 minuter på var sida i lite matfett tills de fått fin färg. Lägg över köttet i ugnsfast form.
  4. Tillsätt resternade smör i pannan och lite vatten. Koka upp och häll över i ugnsformen. Krydda köttet med peppar och rosmarin. Sätt i ugn cirka 45 minuter. Ös bottensky på köttet några gånger. Tag ut och låt köttet vila i 10 minuter.
  5. Skala och koka under tiden potatis i lättsaltat vatten. Förbered sallad.
  6. Sås: Sila skyn, som helst också avfettas. Låt den stå en stund och skeda bort fettet som flutit upp till ytan. Häll sky, grädde och fond i stekpanna. Låt småkoka på medellåg värme några minuter. Tillsätt grönpeppar. Salta och peppra. Färga med några droppar soja. För tjockare sås tillsätt lite matlagningsmjöl och för en sötaktig lite gelé.

Kockens kommentar

Har man en gryta som kan sättas in i ugn så går det bra att tillaga allt i grytan och sedan sätta in den i ugnen. Godare sås blir det om man tillagar en sky av ben- och köttrester som sedan används i formen eller grytan. Se recept > Klassisk viltsky via länk nedan. Tillagningstid 5 timmar.

Alternativ

Hasselbackspotatis

Klassisk viltsky

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem