
Kanin eller hare i ugn
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 154

Kcal / portion: 782

GBR (GI) / port: 10
Recept: 3128 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 5%
Kolhydrater: 17%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim 10 min )
- Sätt ugnen till 175°C.
- Stycka kaninen i mindre bitar. Vänd köttet i mjöl blandat med lite salt.
- Bryn köttbitarna på medelhög värme i stekpanna 5 minuter på var sida i lite matfett tills de fått fin färg. Lägg över köttet i ugnsfast form.
- Tillsätt resternade smör i pannan och lite vatten. Koka upp och häll över i ugnsformen. Krydda köttet med peppar och rosmarin. Sätt i ugn cirka 45 minuter. Ös bottensky på köttet några gånger. Tag ut och låt köttet vila i 10 minuter.
- Skala och koka under tiden potatis i lättsaltat vatten. Förbered sallad.
- Sås: Sila skyn, som helst också avfettas. Låt den stå en stund och skeda bort fettet som flutit upp till ytan. Häll sky, grädde och fond i stekpanna. Låt småkoka på medellåg värme några minuter. Tillsätt grönpeppar. Salta och peppra. Färga med några droppar soja. För tjockare sås tillsätt lite matlagningsmjöl och för en sötaktig lite gelé.
Kockens kommentar
Har man en gryta som kan sättas in i ugn så går det bra att tillaga allt i grytan och sedan sätta in den i ugnen. Godare sås blir det om man tillagar en sky av ben- och köttrester som sedan används i formen eller grytan. Se recept > Klassisk viltsky via länk nedan. Tillagningstid 5 timmar.