Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 602

Kcal / portion: 90

GBR (GI) / port: 0
Recept: 722 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 67%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Sås till stekt fisk > Äts ej
Sås till skaldjur > Äts ej
Sås till ljust kött, fågel> Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (10 min + 1 tim )
- Matfettet bör vara rumsvarmt. Hacka örtkryddan.
- Rör smöret ordentligt utan smaksättare tills luftigt och krämigt. Smöret kan röras med elektrisk visp, stötas i mortel, eller röras en bit i taget med träslev.
- Rör ner smaksättare lite i taget. Smaka av.
- Rulla in smöret i aluminiumfolie till en stav av 5-kronas bredd. Lägg i kylskåp i 1 timme eller mer tills fast konsistens. Alternativt snabbkyl i frysen. Smöret kan också frysas för framtida bruk.
Kockens kommentar
Dillsmör används oftast till fisk- och skaldjursrätter. Byt ut dillen mot persilja så passar rätten bättre till kötträtter. Läs mer > Om aromsmör.