Fläskkotlett helt enkelt
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så lagas kotlett >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Fläskkotlett helt enkelt

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 155

Kcal / portion: 529

GBR (GI) / port: 11

Recept: 2116 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 7%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 342 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så lagas kotlett > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackning.
  2. Tillbehör: Tvätta och förbered sallad, eller andra tillbehör enligt eget önskemål.
  3. Snitta fettkant och hinnan innanför på flera ställen så böjer sig inte kotletten i den heta värmen. Torka av fukt från köttytan.
  4. Stek: Hetta upp matfett i panna och stek köttet på medelhög värme cirka 3 minuter på var sida. Vänd köttet flera gånger vilket jämnare genom­stekning. Salta och peppra.

Kockens kommentar

Om kotletterna förs bryns på båda sidor, eftersteks de på medelvärme.

I ugn: Man kan först steka kotletterna hastigt i panna på var sida och sedan ställa in köttet i ugn på låg värme, vilket ger jämn genomstekning. I 100°C 15-20 minuter, i 150°C 5-10 minuter.

Passar till

Skysås

Råstekt potatis

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem