
Fläskkotlett helt enkelt
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 155

Kcal / portion: 529

GBR (GI) / port: 11
Recept: 2116 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 7%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Koka ris enligt anvisning på förpackning.
- Tillbehör: Tvätta och förbered sallad, eller andra tillbehör enligt eget önskemål.
- Snitta fettkant och hinnan innanför på flera ställen så böjer sig inte kotletten i den heta värmen. Torka av fukt från köttytan.
- Stek: Hetta upp matfett i panna och stek köttet på medelhög värme cirka 3 minuter på var sida. Vänd köttet flera gånger vilket jämnare genomstekning. Salta och peppra.
Kockens kommentar
Om kotletterna förs bryns på båda sidor, eftersteks de på medelvärme.I ugn: Man kan först steka kotletterna hastigt i panna på var sida och sedan ställa in köttet i ugn på låg värme, vilket ger jämn genomstekning. I 100°C 15-20 minuter, i 150°C 5-10 minuter.
Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
- Fläskstek, karréstek
- Kokt, bräserad fläskfilé
- Pannstekt, wokad fläskfilé
- Fläskfile i ugn
- Fläskkotlett, karrékotlett
- Kassler
- Revbensspjäll i ugn eller kokta
- Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
- Fläsklägg
- Stekt fläskkött
- Grillat skivat fläskkött, korv
- Grillat fläskkött i bit
- Rökt fläskkött
- Kokt korv, korvgryta
- Pannstekt korv
- Ugnstekt korv
- Hemmagjord stoppad korv