Kokta rödbetor - lätt måltid eller tillbehör
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så kokas rotfrukter >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kokta rödbetor - lätt måltid eller tillbehör

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 55

Kcal / portion: 146

GBR (GI) / port: 18

Recept: 586 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 0%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 267 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så kokas rotfrukter > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (1 tim )

  1. Borsta rödbetorna rena. Skär av blasten.
  2. Lägg betorna i en kastrull och fyll på med vatten, så att betorna täcks. Koka betorna nästan mjuka under lock. Känn efter med en sticka.

  3. Koktid: För att korta koktiden kan betorna delas.
    Rödbetor späda 15-20 minuter.
    Rödbetor vinter 45-60 minuter.
    Skurna vinter 20-30 minuter.
  4. Spola betorna i kallt vatten och gnid bort skalen. Servera med havssalt och smör.

Kockens kommentar

Rödbetor har mycket starkt färgämne. Är höljet oskadat färgar de inte. Lämna i så fall lite av blasten kvar. Rödbetor passar t.ex. till kött, men fungerar även väl som enklare ensamrätt med smör och salt.

Alternativ

Marinerade rödbetor

Rödbetor helt enkelt

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem