Isterband med dillstuvad potatis och rödbetor
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kockskolan:

 

Så stuvar man >

 

 

Om korv, tillverkning >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Isterband med dillstuvad potatis och rödbetor

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 159

Kcal / portion: 826

GBR (GI) / port: 10

Recept: 3302 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 10%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 518 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så stuvar man > Äts ej

Om korv, tillverkning > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (20 min )

  1. Om okokt potatis: Borsta den ren och klyfta. Koka i lättsaltat vatten. Låt rinna av väl och svalna. (Extra tillagningstid 30 minuter). Potatisen skall vara torr när den blandas med såsen.
  2. Béchamel: Smält matfettet i en kastrull och vispa ner mjöl. Tillsätt mjölk under omrörning. Låt sjuda i cirka 5 minuter på medellåg värme. Rör om då och då så att inte såsen blir bränd i botten. Tillsätt mer mjölk om såsen är för tjock, eller vispa ner lite stärkelsemjöl för tjockare sås. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt hackad dill.
  3. Häll såsen över potatisen i lagom mängd. Garnera med dillkvistar. Stuvad potatis kan ätas, varm, ljummen eller kall.
  4. Stek ister­banden på medelhög värme, tills de blivit genomvarma (matfett till stekning är inte nödvändigt). Man kan också halvera korven på längden och steka den, men då är lite fett i pannan lämpligt.
  5. Servera med rödbetor och senap.

Kockens kommentar

Att göra stuvad potatis är ett utmärkt sätt att använda överbliven kokt potatis. Isterband är en lättrökt, grovkornig korv med syrlig smak. Läs mer, klicka på ingrediensen,

Alternativt tillbehör

Skånsk potatis

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem