
Blodpudding kokt i mjölk
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 299

Kcal / portion: 1122

GBR (GI) / port: 16
Recept: 4489 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 18%
Fett: 21%
Kolhydrater: 28%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om pudding > Äts ej
Om fläsk och bacon > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (15 min )
- Koka upp mjölk i kastrull. Tillsätt en klick smör. Passa så att det inte kokar över.
- Skär blodpuddingen (eller blodkorv) i 1 cm tjocka skivor. Sänk till medellåg värme och lägg ner skivorna i mjölken. Sjud under lock i cirka 5 minuter.
- Stek fläsk i panna på medelhög värme tills knaprigt.
Kockens kommentar
För den som tycker att stekt blodpudding är lite för stark i smaken passar kokt blodpudding. Hemmagjord lite syrligare äppelmos ger en fräsch smak, liksom lite råkost eller strimlad vitkål till blodpuddingen.
Näringsberäkning: Bacon som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel " Bacon som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.