
Stekt blodpudding med fläsk och lingon
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 354

Kcal / portion: 1329

GBR (GI) / port: 12
Recept: 5314 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 24%
Kolhydrater: 23%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (15 min )
- Skär blodpuddingen i centimetertjocka skivor.
- Stek fläsket gyllenbrunt och knaprigt i panna utan eller med lite fett, på medelhög värme.
- Stek blodpuddingen i panna med lite matfett på medelvärme i 2-4 minuter på var sida. Har man bara en panna kan blodpuddingen läggas ovanpå fläsket.
Kockens kommentar
Hemrörda råa lingon ger en syrlig pikant smak, som inte erhålles med köpt lingonsylt. Dessutom kan man bestämma sockermängden själv. Vi kan även rekommendera en råkostsallad till.