
Skaldjursstuvning, räkstuvning
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 171

Kcal / portion: 352

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1408 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 11%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (15 min )
- Skala och rensa räkorna/skaldjuren.
- Smält matfettet i en kastrull.
Vispa ner mjöl och späd med vatten+fond, grädde och kryddor. - Låt småkoka i ett par minuter. Rör om.
- Tillsätt skaldjuren och tag av kastrullen från plattan. Låt dem ligga i någon minut så de blir varma.
Kockens kommentar
Servera skaldjursstuvningen som fyllning i till exempel piroger eller crepes. Passar bra i krustader som förrätt eller som tillbehör till mat.