
Kycklinglever med vindruvor
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 79

Kcal / portion: 378

GBR (GI) / port: 3
Recept: 1512 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 2%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (50 min )
- Koka upp vatten och skålla (koka) druvor i högst en minut. Dra av skinnet och peta ut kärnorna. Putsa levern och skär i bitar, salta lätt.
- Skala och tärna rotfrukter. Koka i lättsaltat vatten cirka 10 minuter.
- Lättstek levern på medelvärme i matfett 2-3 minuter, till fin yta. Lägg åt sidan.
- Sås: Häll vatten med fond och vin i pannan. Koka ner till halva volymen. Smaka av med salt och peppar. Sänk till medellåg värme och tillsätt lever och druvor. Värm upp.
Kockens kommentar
Blandade rotfrukter kan t.ex. bestå av morötter, palsternacka eller svartrötter.