Surströmmingsfest - checklista
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Smör normalsaltat

 

 

Messmör 5%

 

 

Grädde

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Surströmmingsfest - checklista

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 79

Kcal / portion: 185

GBR (GI) / port: 13

Recept: 738 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 1%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 235 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Smör normalsaltat 0%

Messmör 5% 0%

Grädde 0%

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning

Grundrecept: Surströmming tas direkt ur burken och äts med kokt (mandel-)potatis, och hackad lök.

Tillval: Klassiska tillval är olika sorters lök, hackade tomater, dill och gräddfil, eller crème fraiche. Tunnbröd, smör och vällagrad ost tillkommer. Andra tillbehör kan vara lingonsylt, äppelmos, stekt lök etcetera efter eget tycke och smak.

Blana: 3 dl messmör, 0,5 dl grädde och 0.5 tsk kanel, blandat med varandra.

Rödlöksmarmelad: Skala och skiva tunt 2 rödlökar, fräs dem glansiga i 2 msk smör, tillsätt 0,5 dl rödvinsvinäger och 0,5 dl honung. Öka värmen och låt puttra i 4-5 minuter tills det antagit en tjock marmeladliknande konsistens.
Receptgivare: Marie Österlund.

Kockens kommentar

Bilden ovan: Festplatsen begärd av övriga gäster.

Hagdahl 1897: Syrad fisk är en uråldrig anrättning, hvars tillredning naturen sjelf alltid ombesörjt ända från verldens skapelse. Våra föräldrar vädrade densamma redan utanför paradisets portar, och den var tidigt känd såväl vid alla kjökkenmöddingar och pålhyddor, som hos greker och romare, ty alla visste hvad syrad fisk betydde; men smaken derför var ännu icke så utvecklad som nu - man kände icke då haut goût.

Alternativ

Surströmmingsklämma

Kokt (mandel-)potatis

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem