
Surströmmingsklämma
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 125

Kcal / portion: 952

GBR (GI) / port: 17
Recept: 3808 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 3%
Kolhydrater: 19%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (25 min )
- Tvätta/borsta potatis. Hacka tomater. Skala och finhacka lök. Finhacka dill. Filéa strömmingen och skär eventuellt i bitar.
- Koka potatisen med skal i 10-12 minuter. Mandelpotatis kokar lätt sönder.
- Duka upp ingredienserna på olika fat. Låt gästerna göra egna tunnbrödsklämmor.
Surströmming .se: "Smöra tunnbrödet. Skiva potatisen tunt och lägg på brödet. Skär små bitar av den filéade surströmmingen och sprid ut i den mängd som din smak kräver. Toppa med lök. Därefter bygger du de sista delarna helt efter egen idé och egna smaker".
Kockens kommentar
Surströmming. se: "Det kommer att rinna smält smör på fingrarna. Inga problem! Det blir den totala njutningen när du slickar av fingrarna".
Surströmmingsklämma har av ICA Buffé utsetts till Ångermanlands landskapsrätt (läs mer > Landskapsrätter).