Surströmmingsklämma
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Landskapsrätter >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Surströmmingsklämma

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 125

Kcal / portion: 952

GBR (GI) / port: 17

Recept: 3808 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 3%

Kolhydrater: 19%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 760 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Landskapsrätter > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (25 min )

  1. Tvätta/borsta potatis. Hacka tomater. Skala och finhacka lök. Finhacka dill. Filéa strömmingen och skär eventuellt i bitar.
  2. Koka potatisen med skal i 10-12 minuter. Mandelpotatis kokar lätt sönder.
  3. Duka upp ingredienserna på olika fat. Låt gästerna göra egna tunnbrödsklämmor.

Surströmming .se: "Smöra tunnbrödet. Skiva potatisen tunt och lägg på brödet. Skär små bitar av den filéade surströmmingen och sprid ut i den mängd som din smak kräver. Toppa med lök. Därefter bygger du de sista delarna helt efter egen idé och egna smaker".

Kockens kommentar

Surströmming. se: "Det kommer att rinna smält smör på fingrarna. Inga problem! Det blir den totala njutningen när du slickar av fingrarna".

Surströmmings­klämma har av ICA Buffé utsetts till Ångermanlands landskapsrätt (läs mer > Landskapsrätter).

Jämför

Surströmmingsfest

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem