
Bluecheesecake med pepparkaka, druvsallad samt balsamicoglaserade valnötter
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 386

Kcal / portion: 499

GBR (GI) / port: 2
Recept: 3996 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 31%
Kolhydrater: 18%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (40 min + 30 min )
- Förbered: Förvärm ugnen på 175°C. Smöra och klä en brödform med bakplåtspapper. Skölj druvorna och smula mögelosten i grova bitar.
- Tårtbotten: Mosa pepparkakorna i en mortel och blanda med mjukt smör till en deg. Tryck ut degen i formens botten.
- Fyllning: Smält färskost i en kastrull. Knäck ägg och rör ut ett i taget med färskosten. Rör ner ädelosten. Häll smeten i formen.
- Grädda kakan långt ner i ugnen i cirka 20 minuter.
- Ta ut, låt svalna och ställ i kylen i 2 timmar. Om ni har bråttom ställ den i frysen i cirka 30 minuter.
- Garnering: Glasera valnötterna 10 minuter innan cheesecaken ska serveras. Hetta upp en panna till medelvärme och lägg i socker, vinäger och valnötter. Stek tills valnötterna är genomvarma. Dela vindruvorna på hälften och strö över salt och peppar.
- Servera cheesecaken med druvsallad och valnötterna som tillbehör.
Kockens kommentar
Klassisk cheesecake är en ugnsbakad efterrätt där krämen blir stabil tack vare äggen som får smeten att stelna i ugnsvärmen (se recept > Klassisk New York cheesecake). Läs mer > Om ostkaka, cheesecake.Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
- Inlagd, macererad frukt ¤
- Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
- Krämefterrätt, pannacotta, pudding
- Fromage, mousse ¤
- Maräng ¤
- Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
- Hemlagad glass ¤
- Glassdessert ¤
- Sorbet, sherbet, granité ¤
- Cheesecakes ¤
- Ostefterrätter
- (Paj, tårta, bakelse >)
- (Varma efterrätter >)