Cheesecake med citronsmak och bär
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 232
            Kcal / portion: 295
            GBR (GI) / port: 1
Recept: 3536 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 14%
Kolhydrater: 20%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min + 2 tim )
- Förvärm ugnen på 175°C.
 - Tårtbotten: Smält smör och låt svalna. Smöra en springform eller klä den med bakplåtspapper.
 - Blanda socker, havregryn och mjöl. Rör ner smöret. Tryck ut degen i formen.
 - Grädda mitt i ugnen cirka 10 minuter till fin färg. Ta ut och låt kallna.
 - Kräm: Riv gult skal från citron. Blanda hastigt med ost och kesella. Fyll pajskalet med krämen. Ställ formen i kylskåpet i ett par timmar.
 - Garnera med bär och frukt. Tag av springformen försiktigt.
 
Kockens kommentar
Klassisk cheesecake är en ugnsbakad efterrätt där krämen blir stabil tack vare äggen som får smeten att stelna i ugnsvärmen. En snabbvariant är att, som i detta recept, blanda ingredienserna och hoppa över ugnsbakningen (jämför med recept > Klassisk New York cheesecake). Läs mer > Om ostkaka, cheesecake.Alternativ
Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
 - Inlagd, macererad frukt ¤
 - Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
 - Krämefterrätt, pannacotta, pudding
 - Fromage, mousse ¤
 - Maräng ¤
 - Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
 - Hemlagad glass ¤
 - Glassdessert ¤
 - Sorbet, sherbet, granité ¤
 - Cheesecakes ¤
 - Ostefterrätter
 - (Paj, tårta, bakelse >)
 - (Varma efterrätter >)