
Almejas a la marinera, vinkokta små musslor utan sås
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 129

Kcal / portion: 247

GBR (GI) / port: 0
Recept: 988 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 6%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Tvätta musslorna i en bunke med saltat vatten och lite mjöl. Låt ligga cirka 10 minuter (så att de "spottar" ut sanden). Upprepa gärna proceduren.
- Skala och finhacka chili och persilja.
- Stek chili och persilja med olivolja i en kastrull på medellåg värme i cirka 1 minut. Tillsätt musslorna och häll över vinet. Låt koka på hög värme i 3 minuter (eller tills musslorna öppnar sig). Salta och peppra.
- Lägg upp på fat och servera tillsammans med en citronskiva.