
Almejas a la marinera, spanska små musslor i smakrik sås
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 227

Kcal / portion: 925

GBR (GI) / port: 6
Recept: 925 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 14%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
Se film, klicka på "Carmen" under bilden.- Skala och finhacka lök och vitlök. Skala räkor. Fintärna skinka.
- Hetta upp matolja i stekpanna. Tillsätt lök och vitlök. Låt fräsa en liten stund för att bli glansig utan att bränna. Tillsätt mjöl och paprikapulver. Tillsätt också chili om så önskas.
- Koka: Tillsätt musslor vin. Salta och peppra. Tillsätt lite vatten vid behov. Låt koka några minuter tills musslorna har öppnat sig. Tillsätt skinka och musslor. Rör om.
- Servera med ett gott bröd till.