Fläsksiljejärpar med karotter och gräddsås
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kockskolan:

 

Om järpar >

 

 

Om köttfärsrätter >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Fläsksiljejärpar med karotter och gräddsås

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 144

Kcal / portion: 698

GBR (GI) / port: 8

Recept: 2791 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 7%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 483 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om järpar > Äts ej

Om köttfärsrätter > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (40 min )

  1. Blanda ströbröd med mjölk. Låt svälla i 10 minuter. Hacka persilja. Skala och hacka lök. Skala karotter.
  2. Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
  3. Blanda färs, salt, peppar, lök, persilja och ägg. Blanda ordentligt. Forma korvar med fuktade händer. 
  4. Hetta upp mafett i panna på medelhög värme. Bryn ruladerna runt om.
  5. Sås: Tillsätt vatten, fond och grädde i pannan. Efterstek under lock på svag värme cirka 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  6. Koka karotterna 5-10 minuter.
  7. Mosa potatis med lite mjölk, salt, peppar.

Kockens kommentar

"Riktiga" järpar lagas egentligen på kalvfärs. Detta är en billigare variant, men väl så god. Karotter = små morötter, läs mer > klicka på ingrediensen.

Alternativ

Persiljejärpar

Potatismos

Heminlagd ättiksgurka

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem