Kumminkryddat knäckebröd med brynt vispat smör
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal st: 7

 

Tillbehör:

 

Smör normalsaltat

200.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kumminkryddat knäckebröd med brynt vispat smör

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 351

Kcal / portion: 473

GBR (GI) / port: 6

Recept: 3314 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 19%

Kolhydrater: 36%

Fibrer: 6%

Portionsvikt: 135 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Tillbehör:

Smör normalsaltat 200.0 gram 44%

...

Skapat av
norskfisk.se

Tillagning (30 min + 3 tim )

  1. Värm mjölk fingervarmt (37ºC). Rör ut jäst och honung i mjölken. Blanda detta med mjöl. Blanda väl. Täck med duk och låt jäsa i 2 timmar.

  2. Blanda mjöl, kummin och salt med fördegen. Baka ut till runda bollar. Kavla ut dem till tunna kakor. Smörj ugnsplåtar med matfett. Lägg kakorna på plåten. Låt jäsa under duk i 20 minuter. 

  3. Sätt ugnen på 220ºC.

  4. Nagga kakorna (picka hål) med en gaffel. Grädda först i 5 minuter. Sänk värmen till 180ºC. Grädda i 8 minuter.

  5. Smält smör i en kastrull under omrörning tills fin gyllenbrun färg och doft av nöt och karamell. Kyl smöret tills det hårdnat utan att bli stelt. Vispa upp smöret tills mjukt.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem