
Kumminkryddat knäckebröd med brynt vispat smör
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 351

Kcal / portion: 473

GBR (GI) / port: 6
Recept: 3314 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 19%
Kolhydrater: 36%
Fibrer: 6%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min + 3 tim )
- Värm mjölk fingervarmt (37ºC). Rör ut jäst och honung i mjölken. Blanda detta med mjöl. Blanda väl. Täck med duk och låt jäsa i 2 timmar.
- Blanda mjöl, kummin och salt med fördegen. Baka ut till runda bollar. Kavla ut dem till tunna kakor. Smörj ugnsplåtar med matfett. Lägg kakorna på plåten. Låt jäsa under duk i 20 minuter.
- Sätt ugnen på 220ºC.
- Nagga kakorna (picka hål) med en gaffel. Grädda först i 5 minuter. Sänk värmen till 180ºC. Grädda i 8 minuter.
- Smält smör i en kastrull under omrörning tills fin gyllenbrun färg och doft av nöt och karamell. Kyl smöret tills det hårdnat utan att bli stelt. Vispa upp smöret tills mjukt.