
Juliga saffransscones
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 528

Kcal / portion: 755

GBR (GI) / port: 4
Recept: 12079 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 50%
Kolhydrater: 18%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (25 min )
- Sätt ugnen på 250°C.
- Matfettet bör helst vara rumsvarmt. Smöra en plåt, eller lägg på ugnspapper.
- Blanda mjöl, salt, bakpulver och russin i en bunke. Dela smöret i bitar och tillsätt. Knåda med fingrarna till en jämn deg. Rör samman saffran med filmjölk och blanda snabbt ihop med det torra.
- Dela degen i 16 delar. Forma dem runda. Lägg bullarna på plåten. Tryck till lätt.
- Sätt in i ugnen i 10-15 minuter. Serveras helst varma med smör till.
Kockens kommentar
I handeln finns färdig sconesmix (åtgång 500 gram per sats). Ordet "scones" kommer från gäliska språkets "sconn", vilket betyder snabbt, bråttom.