Juliga saffransscones
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal: 16

 

Saffran

0.5 

gram

Russin

1.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Juliga saffransscones

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 528

Kcal / portion: 755

GBR (GI) / port: 4

Recept: 12079 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 50%

Kolhydrater: 18%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 143 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Saffran 0.5 gram 0%

Russin 1.0 dl 1%

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (25 min )

  1. Sätt ugnen på 250°C.

  2. Matfettet bör helst vara rumsvarmt. Smöra en plåt, eller lägg på ugnspapper.

  3. Blanda mjöl, salt, bakpulver och russin i en bunke. Dela smöret i bitar och tillsätt. Knåda med fingrarna till en jämn deg. Rör samman saffran med filmjölk och blanda snabbt ihop med det torra. 

  4. Dela degen i 16 delar. Forma dem runda. Lägg bullarna på plåten. Tryck till lätt.

  5. Sätt in i ugnen i 10-15 minuter. Serveras helst varma med smör till.

Kockens kommentar

I handeln finns färdig sconesmix (åtgång 500 gram per sats). Ordet "scones" kommer från gäliska språkets "sconn", vilket betyder snabbt, bråttom.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem