Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 478

Kcal / portion: 155

GBR (GI) / port: 4
Recept: 3873 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 26%
Kolhydrater: 56%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Vetemjöl 5.0 dl 27%
Bikarbonat, natron 1.0 tsk 0%
Bakplåtspapper Äts ej
...
![]()
Skapat av
Lena
Tillagning (30 min + 1 tim )
- Smöret bör vara rumsvarmt. Skålla (koka några minuter) mandeln. Skölj lätt i kallt vatten och tryck sedan ut mandeln ur skalet med fingrarna. Hacka den skållade mandeln.
- Rör smör socker och sirap poröst. Tillsätt mandel, mjöl och bikarbonat. Rör ut till jämn smet.
- Rulla ut degen på mjölat bakbord till en 4 cm tjock rulle. Ställ kallt i minst 1 timme, gärna över natt.
- Sätt ugnen på 175-200°C. Smöra en ugnsplåt eller lägg på bakplåtspapper.
- Ta ut rullen och skär den i knappt 1/2-cm tjocka skivor. Lägg på plåten. Sätt in i ugn i cirka 10 minuter.
Kockens kommentar
Kakorna är godast efter några dagar, då de blivit lätt sega.