Lenas bondkakor
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal kakor: 25

Vetemjöl

5.0 

dl

Bikarbonat, natron

1.0 

tsk

Bakplåtspapper

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Lenas bondkakor

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 478

Kcal / portion: 155

GBR (GI) / port: 4

Recept: 3873 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 26%

Kolhydrater: 56%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 32 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Vetemjöl 5.0 dl 27%

Bikarbonat, natron 1.0 tsk 0%

Bakplåtspapper Äts ej

...

Skapat av
Lena

Tillagning (30 min + 1 tim )

  1. Smöret bör vara rumsvarmt. Skålla (koka några minuter) mandeln. Skölj lätt i kallt vatten och tryck sedan ut mandeln ur skalet med fingrarna. Hacka den skållade mandeln.

  2. Rör smör socker och sirap poröst. Tillsätt mandel, mjöl och bikarbonat. Rör ut till jämn smet.

  3. Rulla ut degen på mjölat bakbord till en 4 cm tjock rulle. Ställ kallt i minst 1 timme, gärna över natt.

  4. Sätt ugnen på 175-200°C. Smöra en ugnsplåt eller lägg på bakplåtspapper.

  5. Ta ut rullen och skär den i knappt 1/2-cm tjocka skivor. Lägg på plåten. Sätt in i ugn i cirka 10 minuter.

Kockens kommentar

Kakorna är godast efter några dagar, då de blivit lätt sega.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem