Mjukt tunnbröd
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Grahamsmjöl

2.0 

dl

Rågsikt

3.0 

dl

Vetemjöl

5.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Mjukt tunnbröd

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 259

Kcal / portion: 791

GBR (GI) / port: 19

Recept: 3166 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 6%

Kolhydrater: 44%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 305 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Grahamsmjöl 2.0 dl 13%

Rågsikt 3.0 dl 20%

Vetemjöl 5.0 dl 33%

...

Skapat av
Sofia

Tillagning (1 tim 50 min )

  1. Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret, häll på mjölken och värm degspadet till fingervärme, 37 grader.

  2. Rör ut jästen med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, salt, sirap, hjorthornssalt och mjöl. Låt degen jästa under bakduk i cirka 1 timme.

  3. Tag upp degen på mjölat bakbord. Dela den i 16 delar (för en sats). Kavla ut varje del till ½-cm tjocka kakor. Använd gärna en kruskavel. Nagga kakorna med gavel innan gräddning.

  4. Hetta upp en stekpanna på medelvärme och grädda tunnbröden i torr stekpanna i cirka 2 minuter på varje sida. Låt dem svalna under bakduk.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem