Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 259

Kcal / portion: 791

GBR (GI) / port: 19
Recept: 3166 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 6%
Kolhydrater: 44%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim 50 min )
- Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret, häll på mjölken och värm degspadet till fingervärme, 37 grader.
- Rör ut jästen med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, salt, sirap, hjorthornssalt och mjöl. Låt degen jästa under bakduk i cirka 1 timme.
- Tag upp degen på mjölat bakbord. Dela den i 16 delar (för en sats). Kavla ut varje del till ½-cm tjocka kakor. Använd gärna en kruskavel. Nagga kakorna med gavel innan gräddning.
- Hetta upp en stekpanna på medelvärme och grädda tunnbröden i torr stekpanna i cirka 2 minuter på varje sida. Låt dem svalna under bakduk.