Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 144

Kcal / portion: 599

GBR (GI) / port: 5
Recept: 2394 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 10%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min + 30 min )
- Om potatisen inte är kokt, skala och koka i 10 minuter. Låt svalna. Extra tillagningstid.
- Ta bort skinnet från korven. Skala äpplen och ta bort kärnhus. Skär potatis, korv, äpplen och tomater i små tärningar.
- Hetta upp en stekpanna med matfett på medelhög värme. Lägg i potatisen och stek cirka 5 minuter tills potatisen fått lite färg.
- Sänk värmen något och tillsätt korv och äpplen. Stek ytterligare i 5-10 minuter. Smaka av med chiliflingor/chilipeppar och salt.
- Lägg upp tillsammans med tomaterna. Garnera med kryddgrönt. Vi använde finhackade stjälkcelleriblad.
Kockens kommentar
Korven har sitt ursprung från koppargruvan i Falun från 800-talet e.Kr. Där använde man ox- och hästhud som band till malmhissarna. Läs mer, klicka på ingrediensen.Alternativ
Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
- Fläskstek, karréstek
- Kokt, bräserad fläskfilé
- Pannstekt, wokad fläskfilé
- Fläskfile i ugn
- Fläskkotlett, karrékotlett
- Kassler
- Revbensspjäll i ugn eller kokta
- Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
- Fläsklägg
- Stekt fläskkött
- Grillat skivat fläskkött, korv
- Grillat fläskkött i bit
- Rökt fläskkött
- Kokt korv, korvgryta
- Pannstekt korv
- Ugnstekt korv
- Hemmagjord stoppad korv