Kryddig falupytt
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Salt

 

 

Kryddgrönt till garnering

 

 

Matfett till stekning

50.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kryddig falupytt

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 144

Kcal / portion: 599

GBR (GI) / port: 5

Recept: 2394 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 10%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 416 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Salt 0%

Kryddgrönt till garnering 0%

Matfett till stekning 50.0 gram 15%

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (20 min + 30 min )

  1. Om potatisen inte är kokt, skala och koka i 10 minuter. Låt svalna. Extra tillagningstid.
  2. Ta bort skinnet från korven. Skala äpplen och ta bort kärnhus. Skär potatis, korv, äpplen och tomater i små tärningar.
  3. Hetta upp en stekpanna med matfett på medelhög värme. Lägg i potatisen och stek cirka 5 minuter tills potatisen fått lite färg.
  4. Sänk värmen något och tillsätt korv och äpplen. Stek ytterligare i 5-10 minuter. Smaka av med chiliflingor/chilipeppar och salt.
  5. Lägg upp tillsammans med tomaterna. Garnera med kryddgrönt. Vi använde finhackade stjälkcelleriblad.

Kockens kommentar

Korven har sitt ursprung från koppargruvan i Falun från 800-talet e.Kr. Där använde man ox- och hästhud som band till malmhissarna. Läs mer, klicka på ingrediensen.

Alternativ

Korvpytt

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem