
Bulgur eller couscous till maten
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 136

Kcal / portion: 212

GBR (GI) / port: 29
Recept: 847 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 0%
Kolhydrater: 26%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min )
- Bulgur: Koka enligt förpackning. Koka upp vattnet. Tillsätt gryn. Rör om. Koka under lock på medellåg värme 10-12 minuter, tills vattnet försvunnit. Tag av kastrullen från värmen och låt stå i cirka 5 minuter. Smaka av med salt.
- Couscous: Koka enligt förpackning. Koka upp vatten med lite olja och salt. Häll vattnet på couscousen och låt stå i 5 minuter eller mer. Rör om.
Kockens kommentar
Bulgur och couscous är bra alternativ till ris eller potatis. Lättkokta grönsaker kan med fördel blandas ner i anrättningen.