
The Duchess of Windsor´s Pork Cake, russinpaj med stekfläsk!
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 311

Kcal / portion: 236

GBR (GI) / port: 8
Recept: 5667 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 5%
Kolhydrater: 59%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Bakpulver 1.5 tsk 0%
Kanel mald 1.5 tsk 0%
Muskot mald 1.5 tsk 0%
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning
- Fläsk: Skär bort svålen på fläsket. Skär i bitar och mixa till mos. Blanda med kokande vatten.
- Smet: Tillsätt sirap, socker, russin och vinbär. Låt stå tills kallt.
- Förvärm ugnen på 160-170°C. Smöra och bröa en limpform.
- Deg: Blanda mjöl, bakpulver och kryddor. Tillsätt melassblandningen. Knåda till en jämn, slät smet. Forma till en limpa och lägg den i formen.
- Grädda i cirka 2 timmar. Testa med trästicka som sticks i mitten och som skall vara torr när den dragits ut.
Kockens kommentar
Recept och bild från Serious Eats (klicka på texten under bilden) som skriver: "Duchess of Windsor is the last person I would have expected to come out with a cookbook". Andra recept i boken, som gavs ut 1942, var bland andra Hoppin´ John (ärter med ris), Crakling-studded cornbread (majbrödskaka) och Ham hock (fläsklägg).Knappas kunglig mat, utan klassisk amerikansk husmanskost (hertiginnan var amerikanska och mer känd som missis Simpson). Kakan är att betrakta som "war cakes" (krigskakor), recept utvecklade i brist på ägg och smör. Serious Eats avslutar med: "You might want to have a backup dessert".
Förrätter
- Brödförrätt
- Salladsförrätter ¤
- (Sallad till maten >)
- Gröna förrätter
- Kall förrättssoppa
- Varm förrättssoppa
- Blini-, crepes-, våffelförrätt
- Fiskförrätter
- Förrätt med räkor, kräftor
- Hummerförrätter
- Krabbförrätter
- Förrätt med musslor
- Ostronförrätter ¤
- Övriga skaldjursförrätter
- Köttförrätter
- (Sillrätter >)