Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 468

Kcal / portion: 175

GBR (GI) / port: 2
Recept: 2094 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 27%
Kolhydrater: 44%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så tempereras choklad > Äts ej
Om formkakor > Äts ej
Om bakelser > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (30 min )
- Förvärm ugnen på 200°C.
- Deg: Riv mandelmassa och rör samman med socker och äggvita.
- Spritsa med rund tyll ut decimeterlånga strängar i en båge på plåt med bakplåtspapper. Alternativt rulla till en korv och forma med fingrarna. Pensla med ägg och strö på mandelspån.
- Grädda mitt i ugn i 10-12 minuter. Ta ut och låt svalna.
- Tillval: Värm upp aprikosmarmeladen och pensla detta på krokarna. Låt torka.
- Smält choklad försiktigt, den får inte bli för varm (läs mer > Så smälts choklad). Bäst är att "temperara" chokladen (se recept via länk nedan. Läs mer > Så tempereras choklad.