Mandelkrokar, mandelbågar
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal: 12

Så tempereras choklad >

 

 

Om formkakor >

 

 

Om bakelser >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Mandelkrokar, mandelbågar

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 468

Kcal / portion: 175

GBR (GI) / port: 2

Recept: 2094 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 27%

Kolhydrater: 44%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 37 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så tempereras choklad > Äts ej

Om formkakor > Äts ej

Om bakelser > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1.  Förvärm ugnen på 200°C.
  2. Deg: Riv mandelmassa och rör samman med socker och äggvita.
  3. Spritsa med rund tyll ut decimeterlånga strängar i en båge på plåt med bakplåtspapper. Alternativt rulla till en korv och forma med fingrarna. Pensla med ägg och strö på mandelspån.
  4. Grädda mitt i ugn i 10-12 minuter. Ta ut och låt svalna.
  5. Tillval: Värm upp aprikosmarmeladen och pensla detta på krokarna. Låt torka.
  6. Smält choklad försiktigt, den får inte bli för varm (läs mer > Så smälts choklad). Bäst är att "temperara" chokladen (se recept via länk nedan. Läs mer > Så tempereras choklad.

Passar till

Hemlagad mandelmassa

Temperera choklad

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem