Chokladtartelette
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Om tartelett >

 

 

Tartelettform, barquette>

4.0 

styck

Vattenbadskastrull >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Chokladtartelette

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 399

Kcal / portion: 956

GBR (GI) / port: 6

Recept: 3822 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 30%

Kolhydrater: 27%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 239 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om tartelett > Äts ej

Tartelettform, barquette> 4.0 styck Äts ej

Vattenbadskastrull > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (25 min )

  1. Sätt ugnen på 180ºC. Ugnen måste ha uppnått rätt temperatur före gräddning.
  2. Tillval: Tillse att smördegsplattorna är tinade. Smöra tartelettformarna och kläd dem med smördeg. Tryck ut degen lätt i kanterna och skär bort överflödig kantdeg. Sätt in i ugnen 10-12 minuter. Ta ut.
  3. Smält choklad försiktigt i en kastrull, helst i vattenbad, Blanda ner mjöl, ägg, smör och socker.
  4. Häll choklad­smeten i smörade formar eller i mördegsskalet.
  5. Sätt in i ugnen och baka tills smeten stenat, cirka 7 minuter.
  6. Vispa grädde och servera till tarteletten. Dekorera med någon färsk frukt.

Kockens kommentar

Tartellete = fr. liten tårta.

Alternativ

Hallontartelett

Smördegstartelett

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem