Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 399

Kcal / portion: 956

GBR (GI) / port: 6
Recept: 3822 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 30%
Kolhydrater: 27%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om tartelett > Äts ej
Tartelettform, barquette> 4.0 styck Äts ej
Vattenbadskastrull > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (25 min )
- Sätt ugnen på 180ºC. Ugnen måste ha uppnått rätt temperatur före gräddning.
- Tillval: Tillse att smördegsplattorna är tinade. Smöra tartelettformarna och kläd dem med smördeg. Tryck ut degen lätt i kanterna och skär bort överflödig kantdeg. Sätt in i ugnen 10-12 minuter. Ta ut.
- Smält choklad försiktigt i en kastrull, helst i vattenbad, Blanda ner mjöl, ägg, smör och socker.
- Häll chokladsmeten i smörade formar eller i mördegsskalet.
- Sätt in i ugnen och baka tills smeten stenat, cirka 7 minuter.
- Vispa grädde och servera till tarteletten. Dekorera med någon färsk frukt.
Kockens kommentar
Tartellete = fr. liten tårta.