Quorngryta med äpple, kokos och kardemumma (vegetarisk)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Misopasta ljus

2.0 

msk

Quorn

1.0 

förp.

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Quorngryta med äpple, kokos och kardemumma (vegetarisk)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 61

Kcal / portion: 298

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1190 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 2%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 487 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Misopasta ljus 2.0 msk 5%

Quorn 1.0 förp. 26%

Salt och peppar 0%

...

Tillagning (30 min )

  1. Skär aubergin i små tärningar. Finstrimla vitkål. Tärna äpple. Riv morot. Skala och finhacka lök. Skiva blekselleri. Kärna ur och hacka paprika och chili.
  2. Hetta upp olja i panna på medelvärme. Fräs grönsakerna lätt. Tillsätt kokosmjölk och fond. Rör ner currypasta, kardemumma och kokos. Låt sjuda i cirka 5 minuter under lock.
  3. Rör ut miso i vatten och tillsätt. Tillsätt quorn och låt koka upp. Småkoka i 10 minuter.
  4. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer currypasta.

Kockens kommentar

Nina Alm: Servera gärna med råris eller bulgur och givetvis en härlig sallad. Det här är en av mina favoritgrytor. En helt vegetarisk rätt med mycket smak. För den som vill går det utmärkt att göra grytan med kyckling, fisk, skaldjur eller lamm. Mager kokosmjölk eller kokosflingor är bra smaksättare. Kokos består av medellånga fettsyror och de lagras inte lika lätt in i kroppen. Från Kostrådgivarens Kokbok Förlag Fitnessbolaget.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem