
Quorngryta med äpple, kokos och kardemumma (vegetarisk)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 61

Kcal / portion: 298

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1190 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 2%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Misopasta ljus 2.0 msk 5%
Quorn 1.0 förp. 26%
...
![]()
Skapat av
Nina Ahlm: Kostrådgivarens kokbok
Tillagning (30 min )
- Skär aubergin i små tärningar. Finstrimla vitkål. Tärna äpple. Riv morot. Skala och finhacka lök. Skiva blekselleri. Kärna ur och hacka paprika och chili.
- Hetta upp olja i panna på medelvärme. Fräs grönsakerna lätt. Tillsätt kokosmjölk och fond. Rör ner currypasta, kardemumma och kokos. Låt sjuda i cirka 5 minuter under lock.
- Rör ut miso i vatten och tillsätt. Tillsätt quorn och låt koka upp. Småkoka i 10 minuter.
- Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer currypasta.
Kockens kommentar
Nina Alm: Servera gärna med råris eller bulgur och givetvis en härlig sallad. Det här är en av mina favoritgrytor. En helt vegetarisk rätt med mycket smak. För den som vill går det utmärkt att göra grytan med kyckling, fisk, skaldjur eller lamm. Mager kokosmjölk eller kokosflingor är bra smaksättare. Kokos består av medellånga fettsyror och de lagras inte lika lätt in i kroppen. Från Kostrådgivarens Kokbok Förlag Fitnessbolaget.