
Chokladmousse med karamelliserat äpple
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 325

Kcal / portion: 973

GBR (GI) / port: 3
Recept: 3893 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 25%
Kolhydrater: 22%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om mousse > Äts ej
Så smälts choklad > Äts ej
Om kräm, krämefterrätt > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (1 tim )
- Mousse: Sätt en kastrull med vatten på spisen. Hacka choklad och lägg i en bunke. Smält den över vattenbad. Läs mer > Så smälts choklad.
- Vispa grädde lätt tillsammans med florsocker.
- Blanda ner äggulor i den smälta chokladsmeten. Vänd sedan ner choklad- och äggsmeten i grädden. Rör om försiktigt.
- Ställ in i kylen. Låt stå minst en timme innan servering.
- Tillbehör: Skala och fintärna äpple.
- Smält socker i stekpanna. Lägg i äppeltärningarna. Pressa i citron.
- Koka upp. Koka försiktigt tills sockret löst sig. Drag åt sidan och låt svalna.
- Skeda upp chokladmoussen och servera med äpplena. Hyvla över lite choklad.
Kockens kommentar
Mousse är en luftig kräm. Läs mer > Om kräm, krämefterrätter.Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
- Inlagd, macererad frukt ¤
- Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
- Krämefterrätt, pannacotta, pudding
- Fromage, mousse ¤
- Maräng ¤
- Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
- Hemlagad glass ¤
- Glassdessert ¤
- Sorbet, sherbet, granité ¤
- Cheesecakes ¤
- Ostefterrätter
- (Paj, tårta, bakelse >)
- (Varma efterrätter >)