Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 251
            Kcal / portion: 170
            GBR (GI) / port: 1
Recept: 2039 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 16%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om kräm, krämefterrätt > Äts ej
Om mousse > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Skånemejerier
Tillagning
- Blötlägg gelatinblad i kallt vatten. Smält bladen i lite vatten. Vispa grädde.
 - Vispa ägg och agavesirap. Blanda i Amarula, den vispade grädden samt gelatinbladen.
 - Fördela i formar, martiniglas, whiskyglas eller liknande. Pudra över lite kakao före serveringen.
 
Kockens kommentar
Amarula är en sydafrikansk gräddlikör smaksatt med frukt från marulaträdet.Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
 - Inlagd, macererad frukt ¤
 - Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
 - Krämefterrätt, pannacotta, pudding
 - Fromage, mousse ¤
 - Maräng ¤
 - Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
 - Hemlagad glass ¤
 - Glassdessert ¤
 - Sorbet, sherbet, granité ¤
 - Cheesecakes ¤
 - Ostefterrätter
 - (Paj, tårta, bakelse >)
 - (Varma efterrätter >)