Potatissallad med citron
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om potatissallad >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Potatissallad med citron

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 88

Kcal / portion: 360

GBR (GI) / port: 17

Recept: 1442 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 3%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 412 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om potatissallad > %

...

Tillagning (10 min + 30 min )

  1. Koka potatis om inte färdigkokt finns. Låt svalna. Dela i lagom stora bitar. Riv citronskal.
  2. Blanda potatisen med gräddfil, citronsaft, citronskal, salt och peppar. Vänd försiktigt i blad av romansallaten och droppa över rapsolja. Garnera med dill.

Kockens kommentar

Servera salladen som ett tillbehör, på en buffé till kallskuret eller till varmrökt lax. Salladen är godast att blandas och ätas direkt. Vill du förbereda rätten dagen innan kan du blanda i alla ingredienser utom romansallaten som tillsätts inför servering. Receptet tillagat av mästerkocken och krögaren Fredrik Eriksson, Långbro Värdshus på uppdrag av merpotatis.se.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem