
Fläsksiljejärpar med karotter och gräddsås
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 144

Kcal / portion: 698

GBR (GI) / port: 8
Recept: 2791 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 7%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om järpar > Äts ej
Om köttfärsrätter > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (40 min )
- Blanda ströbröd med mjölk. Låt svälla i 10 minuter. Hacka persilja. Skala och hacka lök. Skala karotter.
- Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
- Blanda färs, salt, peppar, lök, persilja och ägg. Blanda ordentligt. Forma korvar med fuktade händer.
- Hetta upp mafett i panna på medelhög värme. Bryn ruladerna runt om.
- Sås: Tillsätt vatten, fond och grädde i pannan. Efterstek under lock på svag värme cirka 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Koka karotterna 5-10 minuter.
- Mosa potatis med lite mjölk, salt, peppar.
Kockens kommentar
"Riktiga" järpar lagas egentligen på kalvfärs. Detta är en billigare variant, men väl så god. Karotter = små morötter, läs mer > klicka på ingrediensen.