
Balsamicoglaserad rådjursstek med wokade honungsgrönsaker
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 110

Kcal / portion: 547

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2187 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 3%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så lagas rådjursstek > Äts ej
Om innertemperaturer > Äts ej
Om rumstemperering > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Sofia
Tillagning (2 tim + 4 tim )
- Låt köttet helst bli rumsvarmt (cirka 17°C). Det tar ungefär 4 timmar per kilo kött. Beräkna närmare 1 timme längre tillagningstid om kylskåpskallt. Läs mer > Om rumstemperering.
- Sätt ugnen på 175°C.
- Kött: Putsa bort hinnor och senor. Ojämnt kött binds ihop till en äggformad stek.
- Blanda vinäger, honung, rosmarin, salt och peppar i en skål. Gnugga in marinaden i steken och lägg i en ugnssäker form.
- Ugn: Sätt i ugn till kärntemperatur 57°C (läs mer > Om innertemperaturer). Tillagningstid 45-60 minuter per kilo. Låt köttet vila i minst 20 minuter, gärna mer. Läs mer > Så lagas rådjursstek.
- Tillbehör: Skala och halvera lök. Skär bort torr nederdel på sparrisen. Rensa och strimla paprika.
- Hetta upp lite matolja i en stekpanna och stek grönsakerna i omgångar på medelhög värme tills de tar färg men fortfarande är krispiga inuti. Lägg tillbaka alla grönsaker i pannan och stäng av värmen. Smaksätt med soja, honung, timjan och peppar.
- Sås: Häll konjak i en kastrull och låt koka tills vätskan reducerats något.
- Tillsätt grädde, honung, fond och kryddor. Låt koka upp och smaka av med soja och sky från köttet.