Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 235

Kcal / portion: 482

GBR (GI) / port: 46
Recept: 964 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 4%
Kolhydrater: 42%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (15 min )
- Arbeta ihop ingredienserna till smidig deg.
- Dela degen i portionsdelar och grädda i omgångar.
- Smörj en stekpanna med olja, platta ut degen och grädda på låg värme.
- Pensla ovansidan med lite olja och vänd med ett kast när det doftar nybakat och håll ut några minuter till.
Kockens kommentar
Självgäsande vetemjöl förekommer i handeln, men kan enkelt ordnas själv genom att blanda 4 dl vetemjöl med 2 tsk bakpulver.