Hård chokladknäck med havssalt
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal bitar: 25

Smör osaltat

50.0 

gram

Kakaopulver

3.0 

msk

Havssalt

1.5 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Hård chokladknäck med havssalt

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 379

Kcal / portion: 151

GBR (GI) / port: 4

Recept: 3763 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 17%

Kolhydrater: 56%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 40 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Smör osaltat 50.0 gram 10%

Kakaopulver 3.0 msk 2%

Havssalt 1.5 msk 0%

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (40 min )

  1. Lägg alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull. Koka till 122°C.

  2. Lägg bakplåtspapper i botten på en form cirka 15x20 cm. Slå i knäcksmeten. Låt den stelna.

  3. Krossa knäcken med något du inte är rädd om, en hammare eller dyl. Ät försiktigt.

Kockens kommentar

Har du ingen termometer går det utmärkt att göra ett kulprov: Släpp ner lite knäck i kallt vatten och blir det en hård kula är den färdigkokt.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem