
Hård chokladknäck med havssalt
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 379

Kcal / portion: 151

GBR (GI) / port: 4
Recept: 3763 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 17%
Kolhydrater: 56%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Smör osaltat 50.0 gram 10%
Kakaopulver 3.0 msk 2%
Havssalt 1.5 msk 0%
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (40 min )
- Lägg alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull. Koka till 122°C.
- Lägg bakplåtspapper i botten på en form cirka 15x20 cm. Slå i knäcksmeten. Låt den stelna.
- Krossa knäcken med något du inte är rädd om, en hammare eller dyl. Ät försiktigt.
Kockens kommentar
Har du ingen termometer går det utmärkt att göra ett kulprov: Släpp ner lite knäck i kallt vatten och blir det en hård kula är den färdigkokt.