Vit chokladmoussetårta med passionsfrukt
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal bitar: 8

Så vispas grädde >

 

 

Så smälts choklad >

 

 

Om mousse >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Vit chokladmoussetårta med passionsfrukt

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 394

Kcal / portion: 495

GBR (GI) / port: 4

Recept: 3963 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 26%

Kolhydrater: 30%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 126 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så vispas grädde > Äts ej

Så smälts choklad > Äts ej

Om mousse > Äts ej

...

Skapat av
Arla

Tillagning (1 tim + 3 tim )

  1. Förvärm ugnen på 175ºC. Smöra och bröa en springform. Vänd bottenplattan med kanten nedåt så är det lättare att lossa färdiggräddad tårta.
  2. Tårtbotten: Riv mandelmassa i en skål, Blanda med ägg och kakao. Häll detta i formen och platta till degen.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 20 minuter. Låt kallna. Lossa ringen. Diska, torka och smöra ringen på nytt. Sätt tillbaka runt tårtbottnen.
  4. Vispa grädden fast. Läs > Så vispas grädde. Dela gulor från äggvitan.
  5. Smält choklad långsamt och försiktigt tills den precis smält. Helst över vattenbad eller i mikro. Ta av från värmen. Läs mer > Så smälts choklad.
  6. Mousse: Vispa äggulor i stor bunke. Tillsätt chokladen under kraftig omrörning till en jämn smet. Rör ner likör och sedan grädden. Bred ut moussen i formen. Täck med plastfilm och frys tårtan i sin form i minst 3 timmar.
  7. Servera: Ta fram tårtan 30 minuter före servering. Skrapa ut fruktköttet ur passionsfrukt. Häll det över moussen. Lossa ringen försiktig efter en stund när kanten blivit varm. Flytta över tårtan på serveringsfat med hjälp av en tårtpalett.

Kockens kommentar

Med mousse avses vanligtvis en luftig kräm som används till tårtor, bakelser och desserter. I en mousse ingår oftast vispad grädde och ibland kallas vispad smaksatt grädde för mousse. Beroende på tillredning kan konsistensen variera från fluffigt till krämigt. Läs mer > Om mousse.

Alternativ

Mörk chokladmoussetårta

Citronfromagetårta

Hallonmoussetårta

Fruktmoussetårta

Moussetårta med valnötskaramell

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem