
Vit chokladmoussetårta med passionsfrukt
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 394

Kcal / portion: 495

GBR (GI) / port: 4
Recept: 3963 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 26%
Kolhydrater: 30%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så vispas grädde > Äts ej
Så smälts choklad > Äts ej
Om mousse > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Arla
Tillagning (1 tim + 3 tim )
- Förvärm ugnen på 175ºC. Smöra och bröa en springform. Vänd bottenplattan med kanten nedåt så är det lättare att lossa färdiggräddad tårta.
- Tårtbotten: Riv mandelmassa i en skål, Blanda med ägg och kakao. Häll detta i formen och platta till degen.
- Grädda i nedre delen av ugnen cirka 20 minuter. Låt kallna. Lossa ringen. Diska, torka och smöra ringen på nytt. Sätt tillbaka runt tårtbottnen.
- Vispa grädden fast. Läs > Så vispas grädde. Dela gulor från äggvitan.
- Smält choklad långsamt och försiktigt tills den precis smält. Helst över vattenbad eller i mikro. Ta av från värmen. Läs mer > Så smälts choklad.
- Mousse: Vispa äggulor i stor bunke. Tillsätt chokladen under kraftig omrörning till en jämn smet. Rör ner likör och sedan grädden. Bred ut moussen i formen. Täck med plastfilm och frys tårtan i sin form i minst 3 timmar.
- Servera: Ta fram tårtan 30 minuter före servering. Skrapa ut fruktköttet ur passionsfrukt. Häll det över moussen. Lossa ringen försiktig efter en stund när kanten blivit varm. Flytta över tårtan på serveringsfat med hjälp av en tårtpalett.