Mjuk pepparkaka
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal bitar: 10

Kakform (1,5 liter) >

 

 

Ströbröd

 

 

Matfett till ugnsform

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Mjuk pepparkaka

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 349

Kcal / portion: 273

GBR (GI) / port: 8

Recept: 2726 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 14%

Kolhydrater: 51%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 78 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Kakform (1,5 liter) > Äts ej

Ströbröd 0%

Matfett till ugnsform 0%

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (1 tim )

  1. Sätt ugnen på 175°C. Matfettet bör vara rumsvarmt. Smöra och ströbröa en kakform.

  2. Rör ihop matfett med socker i en bunke. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Rör ner gräddfil och lingonsylt.

  3. Blanda mjöl, kryddor och bikarbonat i en bunke. Tillsätt mjölblandningen i den andra bunken och rör ut till jämn smet. Häll smeten i kakformen.

  4. Sätt in nertill i ugnen i 50-60 minuter. Stick ner en trästicka i smeten, dra ut och känn efter att stickan är torr (=klar).

  5. Häll upp lite florsocker och tillsätt några droppar vatten till en trögflytande vätska. Ringla ett fint mönster över kakan med en sked.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem