Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 349

Kcal / portion: 2729

GBR (GI) / port: 76
Recept: 2729 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 14%
Kolhydrater: 51%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Bikarbonat, natron 1.0 tsk 0%
Muffinsformar (papper) 20.0 st små Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugnen på 175°C. Matfettet bör vara rumsvarmt.
- Rör ihop matfett med socker i en bunke. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Rör ner gräddfil och lingonsylt.
- Blanda mjöl, kryddor och bikarbonat i en bunke. Tillsätt mjölblandningen i den andra bunken och rör ut till jämn smet. Ställ muffinsformarna på en ugnsplåt och skeda smet i formarna.
- Sätt in nertill i ugnen i 15 minuter. Stick ner en trästicka i muffinsen, dra ut och känn efter att stickan är torr (=klar).
Kockens kommentar
1 sats ger ca 20 små muffins, eller 12 st stora.